Bar Filmhuis Lumen Delft

Een fris filmhuis

Filmhuis Lumen in Delft viert al sinds 1974 de liefde voor film en draait voor een groot deel op een club enthousiaste vrijwilligers. Na jarenlange trouwe dienst was het interieur dringend toe aan een opknapbeurt.

Opdracht

Het filmhuis was toe aan renovatie van de sanitaire ruimtes en de 2 bioscoopzalen. Ook wilde men nieuw meubilair in de foyer en de vloeren en wanden opknappen. Een paar elementen wilde men behouden, zoals de lichtstraat met filmposters, de bar en de houten wanden.

Aanpak

Lumen draait bijna volledig op vrijwilligers die een belangrijke rol spelen in de sfeer van het filmhuis. Daarom kregen ook zij inbreng in de te maken keuze’s. Maria ontwikkelde 3 concepten die aan de vrijwilligers werden voorgelegd. Het concept met de meeste stemmen is vervolgens uitgevoerd.

Niet te lang sluiten

Alle werkzaamheden waren zorgvuldig voorbereid zodat alles in 2 weken kon worden gerealiseerd en het filmhuis haar deuren snel weer kon openen.

Ontwerp

Om de in zichzelf gekeerde foyer een open uitzicht op de buitenwereld te geven, is de posterwand aan de kant van een charmant plein verwijderd. De posterwand aan de kant van de entree kreeg verlichting. Zo licht je mooi het filmaanbod uit en verleid je bezoekers.  

De verlichting in het filmhuis is aangepast zodat het – afhankelijk van de gewenste sfeer – in verschillende groepen kan worden gedimd.

De bioscoopstoelen in de 2 filmzalen zijn gerenoveerd en kregen nieuwe bekleding.

De sanitaire ruimtes werden opnieuw betegeld, kregen nieuwe toiletten en wastafels. Om het heren- en damestoilet aan te geven zie je op de deuren een bekende acteur en actrice.

De oude foyertafels kregen een nieuw tafelblad: upcycling is regelmatig onderdeel van Maria’s ontwerp.

De foyer kreeg nieuwe stoelen en Maria ontwierp twee houten ‘rupsbanken’ voor meer flexibele zitruimte.

Tot slot kregen alle wanden een vers laagje verf.

Projectinfo

Voorbereiding6 maanden
Uitvoering2 weken
KostenPro Deo

dat werkt een stuk lekkerder

Van moswand tot belcel

Je brengt regelmatig meer uren door op je werk dan thuis. Je kantoor moet daarom een plek zijn waar het prettig werkt én voelt. Waar je met trots je klanten ontvangt. En dat zit natuurlijk in meer dan een mok goeie koffie. Laat je verrassen, bespaar tijd en geld met een interieurarchitect.