Dit is Maria Koopman

Mensen uit andere culturen vinden het vaak eigenaardig, die Hollanders ’s avonds met hun gordijnen open en het licht aan. Maar ik vind het heerlijk: overal naar binnen kijken, al die verschillende interieurs. Ik ben een observant met een missie: mooie dingen maken.

geboren interieurarchitect

Het effect van sfeer

Als tiener wist ik al dat ik interieurarchitect wilde worden. Ik heb mijn meisjeskamer vaak verbouwd. Spelen met volumes en kleuren in de ruimte, het intrigeerde me. En ik ontdekte het effect van sfeer op mijn gevoel.

Inlevingsvermogen

Nog steeds speelt mijn gevoel een grote rol in werk. Het is mijn werk om te zorgen dat mensen zich prettig en thuis voelen in hun eigen woon- of werkomgeving. Daar ben ik me zeer van bewust, ik heb een zesde zintuig ontwikkeld voor de behoefte en beleving van mijn klanten.

Milieubewust

Naast vormgeving en ‘mooie dingen willen maken’ is ook milieubewustzijn een rode draad in mijn leven. Ooit zou ik graag – met een groep gelijkgestemde mensen – een woonproject beginnen. Een project waarin ik mijn eigen, circulaire, bio-based én esthetisch verantwoord huisje kan ontwerpen en bouwen. Het liefst met een voedselbos en een permacultuur moestuin naast de deur…

Architectenregister
En ja, ik heb ervoor geleerd

Ik studeerde Architectonische Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en ben afgestudeerd in 1989.

Architectenregister: 4.890601.027