Interieurontwerp kantoor

Een splinternieuw kantoor

Dit bedrijf ontgroeide het thuiskantoor en vond huisvesting op een bedrijventerrein. Dat moest nog wel gebouwd worden en werd casco opgeleverd: geen trap, geen leidingen, geen afwerkingen.

Opdracht

De wens was om van de splinternieuwe, kale ruimte een representatieve, open ruimte te maken met een warme en persoonlijke sfeer. Alle wensen en eisen hebben we vastgelegd in het Programma van Eisen (PvE).

Programma van Eisen

  • Volledige aankleding inclusief plafonds, vloer- en wandafwerking.
  • Een licht- en kleurenplan.
  • Voldoende netwerk- en elektra-aansluitingen.
  • Een sanitaire ruimte en een pantry.
  • Een afsluitbare archiefruimte met brandveilige archiefkasten.
  • Dossierkasten naast de werktafel.
  • Een (afsluitbare) vergaderruimte voor 4 personen.
  • Een lange werktafel met voldoende werkruimte voor 3 personen.
  • Alle aansluitingen voor computers e.d. weggewerkt.
  • Een mandje voor de hond. 🐶

Ontwerp

De kantoorruimte was op de 1e etage. Om begane grond met de entree en eerste verdieping te verbinden zodat het voelt en oogt als een geheel, heb ik gekozen voor tapijt met een repeterend, speels patroon. De kleuren van de wanden komen in het hele pand terug.

Voor een ruimtelijk effect koos ik voor scheidingswanden zijn van glas. Om rust en sfeer te creëren hebben we spanplafonds geplaatst met geïntegreerde verlichting. De tafels en vele kasten werden op maat gemaakt.

Van A tot Z

Dit was een project van ruwbouw tot turn-key oplevering. Dat betekent dat ik van het begin tot het eind betrokken was. Van de eerste schetsen tot de laatste wandlampjes. Van het kiezen van de materialen tot het aansturen van alle uitvoerders en leveranciers.

Baas in eigen zaak, ook tijdens de verbouwing

Alles uit handen geven is fijn, maar ook spannend. Ten slotte gaat het om jóuw bedrijfsruimte en jóuw geld. Natuurlijk mag je vertrouwen op mijn kennis en ervaring, maar ik zorg er altijd voor dat je betrokken blijft en niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Daarom heb ik voor én tijdens de verbouwing veel overleg met zowel de opdrachtgevers als uitvoerders.

Projectinfo

Voorbereiding3 maanden
Uitvoering6 weken
Kosten6000,-


(Dit zijn de kosten voor ontwerp & begeleiding)

dat werkt een stuk lekkerder

Van moswand tot belcel

Je brengt regelmatig meer uren door op je werk dan thuis. Je kantoor moet daarom een plek zijn waar het prettig werkt én voelt. Waar je met trots je klanten ontvangt. En dat zit natuurlijk in meer dan een mok goeie koffie. Laat je verrassen, bespaar tijd en geld met een interieurarchitect.