Van rommelzolder naar loft

Van rommelzolder naar loft

Om van de zolderverdieping van een herenhuis een loft te maken, moesten we grondig verbouwen. De verdieping was volgebouwd met kamertjes en keuken en douche functioneerden niet meer. De cv-ketel was verouderd en de prachtige dakconstructie niet zichtbaar.

Opdracht

De verouderde zolderverdieping moest een open loft worden met een nieuwe badkamer, keuken en toilet. 

Ontwerp

Na een schetsontwerp volgde het definitief ontwerp. Op de eerste foto zie je de bestaande indeling, op de tweede foto de nieuwe. Er moest een omgevingsvergunning voor de nieuwe dakkapel worden aangevraagd. Nadat we die hadden gekregen konden de werkzaamheden beginnen.

Verbouwing

Stap 1: slopen

Alle muren gesloopt. Zo ook de plafonds, waardoor de prachtige dakconstructie (ontworpen door de Franse architect Philibert Delorme) weer zichtbaar werd. Verder werd de oude cv ketel verwijderd.

Stap 2: de basis opbouwen

Voor we konden gaan schilderen en inrichten moest er flink wat gebeuren:

  • Een nieuwe verwarmingsketel installeren
  • Nieuwe elektriciteits- en waterleidingen aanleggen
  • Een dakkapel plaatsen (van circa 7,5 meter breed!) voor licht en uitzicht
  • De oude houten vloeren egaliseren
  • Marmoleum vloer leggen
  • De hele kap isoleren
  • Hele kap wit schilderen

Stap 3: inrichten

Nu de basis in orde was gebracht kon het leukste stuk beginnen: inrichten! Zo kwam er een compleet nieuwe keuken met kookeiland en een volledig nieuwe badkamer. Om meer bergruimte te creëren, maakten we verschillende meubels op maat. Voor nog meer licht plaatsten we een glazen pui naar de hal om zo het licht vanuit het trappenhuis binnen te laten.

Het resultaat

Het resultaat is een moderne en zeer comfortabele loft waarin het licht van alle kanten binnenstroomt en je geniet van een prachtig uitzicht over het water van de Schie en de historische stad Delft.

Baas in eigen huis, ook tijdens de verbouwing

Alles uit handen geven is fijn, maar ook spannend. Ten slotte gaat het om jóuw huis en jóuw geld. Natuurlijk mag je vertrouwen op mijn kennis en ervaring, maar ik zorg er altijd voor dat je betrokken blijft en niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Daarom heb ik voor én tijdens de verbouwing veel overleg met zowel de opdrachtgevers als uitvoerders.

Maria heeft een creatief ontwerp gemaakt waardoor de ruimte heel licht en speels is geworden. Ook bij de uitvoering was Maria erg betrokken en heeft alles in goede banen geleid. Deze verdieping is echt prachtig geworden!

Projectinfo

Duur project6 maanden
Kosten4500,-


(Dit zijn de kosten voor ontwerp & begeleiding)

Durf te dromen

Een binnenhuisarchitect maakt je woonwensen waar

Wat je wensen ook zijn: met hulp van een binnenhuisarchitect ontdek je verrassende mogelijkheden én de onmogelijkheden. Zo maak je woonwensen waar terwijl je ook nog eens tijd, geld en frustratie bespaart. Kennismaken kost je slechts een mailtje of een telefoontje.