Uitbouw jaren '30 woning

Een uitbouw in stijl

Meer ruimte creëren met een uitbouw. Buiten en binnen in elkaar over laten lopen, liefst zo naadloos mogelijk. Hoe doe je dat? Passend bij het jaren ’30 huis of toch een moderne schuifpui? En wat voor keuken kiezen we, welke vloer, welke tegels? Tijd voor een interieurarchitect!

Opdracht

Door eerdere verbouwingen was de indeling van deze jaren ’30 woning al niet meer origineel, veel oorspronkelijke elementen waren verdwenen. De plannen om de woonruimte te vergroten met een uitbouw waren er al en de aannemer zou binnen enkele weken beginnen. Maar er waren nog veel vragen.

Hoe moest de nieuwe buitengevel er uit komen te zien? Passend bij de jaren ’30 gevel met glas in lood raampjes? Of toch een moderne glaspui die je helemaal open kan schuiven zodat je buiten en binnen naadloos in elkaar over kan laten gaan?

Ook waren er nog twijfels over de verschillende materialen. Willen we een nostalgische houten keuken? Wat moet er dan op de vloer? Of een houten vloer en dan een keuken in kleur? Maar welke kleur dan en wat voor vloer? Hoe zorgen we dat het allemaal met elkaar matcht?

De opdracht was dus vooral: help ons keuzes maken.

Keuzes, keuzes

Zowel voor de gevel als voor de keuken maakte ik 3D tekeningen. Twee voor de keuken en twee voor de gevel. Daardoor was de keuze snel gemaakt. Maar er moesten nog meer keuzes worden gemaakt, zoals:

  • Materiaal voor het aanrechtblad
  • Materiaal voor de achterwand in keuken
  • Tegels in het toilet
  • Indeling van de toiletruimte
  • Kleuren op de wanden
  • Type radiatoren
  • Type afwerking buitengevel
  • Type glaspui
  • Verlichting (lichtplan)

Mijn adviezen, plattegronden, 3D tekeningen, samples van verfkleuren, vloeren en tegels maakten het voor de opdrachtgevers mogelijk om weloverwogen keuzes maken.

Het resultaat

Om de eenheid te bewaren hebben de buitenpui en de stalen binnenpui dezelfde afwerking kleur (brons). Zwarte stalen binnenpuien zijn heel trendy en dat is niet voor niets: het glas geeft licht en ruimte en de zwarte profielen zijn strak en modern. Door te kiezen voor de bronzen variant krijg je een ‘zachter’ beeld, wat goed te combineren is met de andere gebruikte kleuren en materialen.

Mede dankzij de geduldige en vakbekwame aannemer hebben we in samenwerking met de opdrachtgevers een heel mooi project afgeleverd zij heel blij mee zijn: meer woonruimte en genieten van het ‘buiten zijn’.

Baas in eigen huis, ook tijdens de verbouwing

Alles uit handen geven is fijn, maar ook spannend. Ten slotte gaat het om jóuw huis en jóuw geld. Natuurlijk mag je vertrouwen op mijn kennis en ervaring, maar ik zorg er altijd voor dat je betrokken blijft en niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Daarom heb ik voor én tijdens de verbouwing veel overleg met zowel de opdrachtgevers als uitvoerders.

Maria gave us invaluable help with our renovation. She listened clearly to the brief and came back with multiple designs that helped us identify what we really wanted, and make bolder choices. She sourced good quality suppliers and found the specific items we needed.

Projectinfo

Duur project8 maanden
Kosten2.500,-


(Dit zijn de kosten voor ontwerp & begeleiding)

Durf te dromen

Een binnenhuisarchitect maakt je woonwensen waar

Wat je wensen ook zijn: met hulp van een binnenhuisarchitect ontdek je verrassende mogelijkheden én de onmogelijkheden. Zo maak je woonwensen waar terwijl je ook nog eens tijd, geld en frustratie bespaart. Kennismaken kost je slechts een mailtje of een telefoontje.