Van bouwval naar droomhuis

Een jong stel kocht een huis in een charmante wijk in Utrecht. Het huis was zwaar verouderd: de vloeren waren rot, geen isolatie, een toilet in de keuken en de badkamer zat in een klein tochtig aanbouwtje. Om er hun droomhuis van te maken moest er flink wat gebeuren…

Opdracht

De wens was om van dit zwaar verouderde huis een moderne, ruime gezinswoning te maken. Toekomstbestendig en energiezuinig.

Ontwerp

Op de tekening zie je het ontwerp voor de begane grond. Daarnaast heb ik ook de bovenverdieping opnieuw ontworpen, waarbij ik rekening heb gehouden met een toekomstige opbouw. Ontwerp en tekeningen vormen de basis voor een nieuw droomhuis, inclusief lichtplan, elektriciteitsplan e.d.

Verbouwing

Stap 1: strippen

Allereerst hebben we het hele huis gestript. Dat betekent in feite: alles eruit zodat je met een blanco canvas kan beginnen. Ook de uitbouw werd gesloopt.

Stap 2: de basis op orde

Duurzaam verbouwen betekent een grondige aanpak, zodat je nu én in de toekomst prettig en veilig woont. Vloeren en buitenmuren werden vernieuwd. Het dak en vloeren werden geïsoleerd. Er kwamen nieuwe gas-, electra- en waterleidingen.

Stap 3: opbouwen

De opbouw van een bijna compleet nieuw huis kon beginnen. Beneden werd een uitbouw met lichtstraat gebouwd, nieuwe binnenmuren en een nieuwe trap.

Baas in eigen huis, ook tijdens de verbouwing

Alles uit handen geven is fijn, maar ook spannend. Ten slotte gaat het om jóuw huis en jóuw geld. Natuurlijk mag je vertrouwen op mijn kennis en ervaring, maar ik zorg er altijd voor dat je betrokken blijft en niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Daarom heb ik voor én tijdens de verbouwing veel overleg met zowel de opdrachtgevers als uitvoerders.

Het resultaat

Het resultaat van de verbouwing in Utrecht is een comfortabel, energiezuinig en ruim familiehuis.

Een baan, een gezin én een verbouwing. Dat betekent natuurlijk een boel stress. Het aansturen van klussers en aannemers bleek best ingewikkeld. We waren daarom erg blij met de rust en vakkundige coördinatie waarmee Maria dat van ons overnam. Een hele zorg minder!

Lizzy

Woning Utrecht

Projectinfo

Duur project6 maanden
Kosten4500,-


(Dit zijn de kosten voor ontwerp & begeleiding)

Durf te dromen

Een binnenhuisarchitect maakt je woonwensen waar

Wat je wensen ook zijn: met hulp van een binnenhuisarchitect ontdek je verrassende mogelijkheden én de onmogelijkheden. Zo maak je woonwensen waar terwijl je ook nog eens tijd, geld en frustratie bespaart. Kennismaken kost je slechts een mailtje of een telefoontje.